Tüm hayatını kızına adayan Baba, yetkililerden yardım bekliyor

Yüksekova'nın Dibekli (Avert) köyünde yaşayan Yakup Karaman, tüm hayatını doğuştan zihinsel ve bedensel engelli 5 yaşındaki Kızı Pınar'a adadı. 

5 yaşındaki kız çocuğu, annesinin hamileliğinin ilk ayında çekilen ilaçlı emar (MR) nedeniyle zihinsel ve bedensel engelli olarak doğdu.

Doğuştan bedensel ve zihinsel engeli kızın  ihtiyaçları baba Yakup Karaman tarafından karşılanıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bakıcı maaşıyla geçinen Karaman ailesi hasta çocukları için yetkililerden yardım bekliyor.

1-541

“5 YILDIR ÇALIŞAMIYORUM”

Kızının bakımını üstlendiği için çalışamadığını kaydeden Baba Karaman, “ Kızım doğuştan yürüme ve zihinsel engelli bakımını ben üstlendim. Eşim diğer üç küçük çocuğuma bakıyor. Bu yüzden 5 yıldır çalışamıyorum. Kızımın tedavisi için sürekli Van’a gidip geliyoruz. Yol masrafı yüzünden bazen akrabalarımdan borç alıyorum. Tek geçim kaynağım kızımın evde bakım ve engelli maaşı” dedi.

2-489

“ÇOK MAĞDURUZ”

En büyük oğlum 10 yaşında ve oda astım hastası’ Diyen Karaman,  “Sürekli hastanelere gidiyoruz.  Kızımın maaşı ile geçiniyoruz. Kızımın maşı da ilaç, mama ve yol ücretine gidiyor. Onlarda çok masraflı. Kızım doğduğundan beri Mama torbası ile besliyoruz. Mama torbası da SGK yarısını karşılıyor. Valiliğe yardım toplamak için başvurduk ancak sağlık bakanlığının kızımın tüm ihtiyaçlarını karşıladığı gerekçesiyle reddedildi. İlaçların yarısından çoğunu kendimiz karşılamak zorunda kalıyoruz. 300 TL'lik ilacın 200 TL'sini biz ödüyoruz. Kızım sürekli ilaç kullanmak zorunda ve bu konuda çok mağduruz. Bunun yarısı ilaçlara gidiyor” ifadelerini kullandı.  

"HAYIRSEVERLERDEN VE YETKİLİLERDEN  DESTEK BEKLİYORUM”

Köyde yaşadıkları için araç bulmakta dahi zorlandıklarını ifade eden Karaman, yetkililerden yarım istiyor, “ Evde bakım her zaman gelmiyor. Bazen acil bir durum oluyor kendim hastaneye götürmek zorunda kalıyorum. Köylüler bana araç için yardımcı oluyor ama artık utanıyorum. 4 evladıma bakıyorum. Çok mağdur durumdayız. Yetkililer ve hayırseverlerden yardım istiyorum. Özellikle yetkililer bana yol için yardımcı olsunlar. Maddi acıdan kızımın ve ailemin ihtiyaçlarını karşılayamıyorum” şeklinde konuştu.
2-489

MUHABİR: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79