ŞKUR Engelli Hibe Desteği Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları 2024

Kamu kurumlarının vermiş olduğu girişimcilik destekleri, 2024 yılında da verilmeye devam ediyor. Bu kapsamda birçok destek sağlayan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), bu senenin destekleri için de başvuruları almaya başlamış bulunuyor. Bu başvurulardan biri de engelli hibe desteğine ilişkin alınıyor. Girişimci olmak isteyen engellileri destekleyen İŞKUR, belirli şartları sağlayan engellilere hibe ödüyor.

İŞKUR’un engelli girişimciler için devreye aldığı hibe programı kapsamında birtakım şartların sağlanması ve bazı belgelerin hazırlanması gerekiyor. Sadece başvuru ile verilen İŞKUR engelli hibe desteği, şartları sağlayan kişilerin değerlendirme sonrasında alabileceği hibe programları arasında yer alıyor. Hibe olduğu İŞKUR engelli hibe desteği geri de ödenmiyor.

Geri ödemeksizin girişimcilik desteği almak isteyen engellilerin İŞKUR engelli hibe desteğine başvurmadan önce taşıması gereken şartları öğrenmesi gerekiyor. Peki İŞKUR engelli hibe desteği nasıl alınır, şartları nelerdir? İŞKUR engelli hibe desteği için gerekli belgeler nelerdir? İŞKUR engelli hibe desteği ne kadar, kaç TL 2024? İşte İŞKUR engelli hibe desteği başvurusu ve şartları 2024…

İŞKUR ENGELLİ HİBE DESTEĞİ NASIL ALINIR?

28877 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kanun ile yürürlüğe girmiş olan İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik olan girişimci desteği, her yıl belirli dönemde alınan başvuru sonrasında sağlanıyor. Son başvuruyu 2024 yılının birinci dönemi için 15 Aralık 2023 mesai bitimine kadar almış olan İŞKUR, ikinci dönem başvurularını 2024 yılının ikinci yarısından önce açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda başvuruları e-Devlet üzerinden alan İŞKUR, başvuru döneminde e-Devlet’ten gelen başvuruları değerlendirerek, uygun olan adaylara hibe verilmesini sağlıyor.

İŞKUR ENGELLİ HİBE DESTEĞİ ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR’un ödediği bu hibeden yararlanmak için birtakım şartların sağlanması gerekiyor. İŞKUR’un resmi web sitesinde yer alan engelli hibe desteğinden yararlanmak için sağlanması gereken şartlar şu şekilde belirlenmiş bulunuyor:

18 yaşını tamamlamış olmak

Aktif bir işyeri kaydı bulunmamak

Emekli olmamak

Girişimcilik eğitim programı sertifikasını almış olmak

Herhangi bir icra dosyası bulunmamak

İşgücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğuna ilişkin “Sağlık

İŞKUR’a engelli kaydı yaptırmak

İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak

İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet ediyor olmak

Kurulacak iş ile ilgili çeşitli belgelere sahip olmak

Kurulu Raporuna” sahip olmak (%40 engelli raporu bulunmak)

Vasiye sahip olmamak

İŞKUR ENGELLİ HİBE DESTEĞİ İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

İŞKUR, aynı zamanda bu hibeden yararlanacak olan kişiler için bazı belgelerin sağlanmasını da istiyor. Hibe programına göre değişebilecek olan bu belgeler, son kılavuzda şu şekilde belirlenmiş bulunuyor:

Adli sicil kaydı

Emekli olmadığını gösterir belge

Girişimcilik eğitim programı sertifikası

Mesleki bilgiyi gösteren diploma ya da sertifika

Vergi mükellefiyet durumunu gösterir belge,

İŞKUR ENGELLİ HİBE DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL 2024?

Bu destek kapsamında komisyon değerlendirmesi sonrasında kaynak tahsis edilmesine karar verilen kişiler için değişen koşullara göre hibe veriliyor. Bu kapsamda İŞKUR, kuruluş işlemleri için 10 bin TL tutarında destek sağladığı gibi işletme giderleri için 12 aylık faturalandırma yapma şartıyla 30 bin TL ödeme yapıyor. Son olarak makineler gibi kuruluş aşamasında gerekli olan teçhizatlar için bir kuruluş desteği veren İŞKUR, bu desteği destek verilecek alana göre 90 bin TL ila 110 bin TL arasında bir ödeme yapabiliyor. Başka bir deyişle engelli hibe desteği 130 bin TL ila 150 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79