ÖTV muafiyetiyle araç alımda sarı plaka detayı

Bayram, engellilere tanınan ÖTV muafiyetiyle araç alım hakkının suistimal edilmemesi için plakalardaki mavi TR yazısının engelli araçlarda sarı renkli olması tavsiyesinde bulundu.  Bayram, 2024 yılında satılan 100 araçtan 30 tanesinin vergiden muaf olduğuna işaret etti. Bu durumun ekonomiye etkilerine dikkat çekti. ÖTV muafiyetli araç alım hakkının art niyetli kullanılmaması gerektiğini dile getirdi. Bu haktan gerçek engellilerin yararlanmaları temennisini dile getiren Bayram, ayrıca bu hakkın suistimal edilmemesi için plakalardaki mavi TR yazısının engelli araçlarda sarı renkli olmasını teklif etti. Böylece suiistimalin önüne geçilebileceğini ifade etti. Yeni paket kapsamında vefat eden engelli bireyin ailesinden ötv ödemesinin geri alınması kabul edilemeyecek bir durum olduğunu; dünyanın hiçbir yerinde böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Bayram, Türkiye yüzyılında yaşlı ve engelli bakanlığının kurulması gerektiğini vurgulayarak, “Bu sorunların daha kapsamlı bir şekilde çalışılması kaçınılmazdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79