Otizmli Çocuklar Çömlek Yapti, Gönüllerince Eglendi

Elazig’da bir anaokulu, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde özel bir etkinlik düzenleyerek otizmli çocuklari misafir etti. Çanak ve çömlek yapimi basta olmak üzere çesitli aktivitelerin yer aldigi etkinlige özel egitim ve rehabilitasyon merkezinden otizmli bireyler, keyifli vakitler geçirdi. Anaokulu ögrencileri tarafindan balonlarla karsilanan otizmli çocuklar, okulun bahçesinde gerçeklestirilen etkinlikler ile unutulmaz bir gün yasadi. Otizmli çocuklar da hem gönüllerince eglendi hem de basta çanak çömlek yapimi olmak üzere birçok seyi eglenerek ögrendi.

Anaokulu ögrencilerinden Ömer, ’’Çanak çömlek yapiyoruz. Çok mutluyuz. Arkadaslarimizi da davet ettik ve onlara balon hediye ettik” dedi.

Otizmli çocuklardan Kadir Eymen Sen (9), ’’Buraya geldik ve güzel çömlekler yaptik. Her sey için tesekkür ederiz. Çok mutlu olduk” diye konustu.

En büyük amaçlarinin farkindalik olusturmak oldugunu ifade eden Anaokulu Genel Müdürü Aysegül Gün, ’’Bugün burada otizm farkindaligi olusturmak için otizmli ögrenciler ile beraber ve anaokulu ögrencilerimiz ile birlikte güzel bir etkinlik yaptik. Özellikle çömlek atölyesi yaparak eglenceli vakitler geçirdik. Biz bundan çok mutluyuz. Otizm bir hastalik degil, otizm bir farkindalik. Otizm kelimesinin daha çok duyurulmasi için buradayiz. Dünyada engel yok, engelli olan kalplerimiz. Kalplerimizdeki engelleri kaldirirsak dünya engelden kurtulur’’ seklinde konustu.

Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezinden Irfan Tunç ise ’’Anaokulu yönetimi, yaptiklari çanak çömlek etkinligine bizi davet ettiler, katildik. Özel bireylerimiz ile beraber bu etkinlige katilim gösterdik. Ögrencilerimiz güzel ve eglenceli vakitler geçirdi” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79