Engelli aktivist, Ressam  Elif Gamze Bozo ENIL'ın açtığı yarışmada dünya ikincisi oldu

Engelli aktivist ve Ressam Elif Gamze Bozo, Avrupa Bağımsız Yaşam Ağı'nın (ENIL) açtığı fotoğraf yarışmasında dünya ikincisi oldu. Sonucu beklemediğini söyleyen Bozo, "Mutluyum,  vizede bir sorun olmazsa Fredoom'da her yıl düzenlenen engelli hakları yürüyüşüne katılacağım ve ödülümü alacağım" dedi.

"TÜRKİYE'DE BAĞIMSIZ YAŞAM HAREKETİ BİLİNMİYOR"

Engelli kadınlar ve engellilerin bağımsız yaşam hakları üzerine çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Elif Gamze Bozo, şöyle konuştu: "Türkiye'de bağımsız yaşam hareketinin ne olduğu ve nasıl bir yol izlendiği konusunda engelliler ve aileler bilgi sahibi değil; hatta siyasetçiler ve yerel yönetimler için de bunu söyleyebiliriz. Biz engelliler nasıl bağımsız hareket edebiliriz? Bunun tek yolu var, devlet politikalarında değişiklikler olması, yerel yönetimler erişilebilirlik konusunun düzenlenmesi. İhtiyacımız olan bir yardımcı asistanla hayatın her alanında, her anlamda karar almada bağımsız hareket edebilmemizin yolunu açmak.  Birilerinin bizim adımıza karar almasının önüne geçilmesi"

"Bir engelli olarak bağımsız yaşam hakkını kendi görüntün ile nasıl anlatabilirsin?" konulu yarışmada ödüle layık görülen Bozo, yarışmanın sonucu için mutlu olduğunu söyledi. Bozo, "Yarışmada hem seyahat özgürlüğünü hem de hayata katılım konulu fotoğrafların vurucu olduğu ger dönüşünü yaptılar. Vizede bir sorun olmazsa Fredoom'da her yıl düzenlenen engelli hakları yürüyüşüne katılacağım ve ödülümü alacağım" diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79