Video Player
00:11 | 01:48
Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.
Hükümetin aldığı karar neticesinde devlet engelli çocukların özel eğitimini üstlendi. Okullar peş peşe açılmasa da çocuklar için verilen destek günden güne eridi. Özellikle enflasyona yenildi ve okullar kapanma noktasına geldi. Bugüne kadar 1 milyon 200 bin öğrenci rehabilitasyon eğitimleriyle hayata tutundu. Ancak hali hazırda eğitim alan 525 bin engelli çocuk eğitimden mahrum olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Özel Eğitim Konfederasyonu Genel Başkanı Yunus Kılıç, TGRT Haber’den Serkan Kılıç’a konuşarak hükümete seslendi.
ÖDENEN PARA ASGARİ ÜCRETİN 5’TE 1’İNE İNDİ
“Belki de hükümetin yaptığı en büyük icraatlarden biri engelli kardeşlerimizi dört duvar arasından çıkartıp topluma hazırlanacağı özel eğitim merkezleridir” diyen Kılıç, şunları söyledi: “Bizim bu ücretsiz yaptığımız hizmet artık bizim kapanma noktasına getiren bir noktaya dönüştü. Geçmişte öğrenci için devlet tarafından ödenen ücret asgari ücretle aynıydı. Kurumlarımıza ödenen ücret asgari ücretin 5’te 1’ine indi. Öğretmenlerimize bizler asgari ücret vermekte utanıyoruz. Çalışanlarının mutsuz olduğu bir yerde hizmet üretmek çok zor. Biz taşımaları ücretsiz yapıyoruz, 10 günde yüzde seksene yakın motorine yapılan zam bizleri zora soktu. Devlet bu işi kendisi yapsaydı bunun 4 katı fazla maliyetle yapacaktı.”
TAŞIMA ÜCRETLERİ ASGARİ ÜCRETE BAĞLANSIN
Kılıç, taleplerinin çok net olduğunu belirterek “Asgari ücretin yüzde 50’sine bir orana bağlanıp bir an önce taşınma ücretlerini öğrenci başına ödenmesini istiyoruz. Bunun tamamını Maliye Bakanlığı ödediği için bizim ailelerden ek ücret talep etme hakkı yok” dedi.
KİRA GİDERLERİMİZ DE ARTTI
İyileştirmelerin yapılmaması halinde rehabilitasyon merkezlerinin kapanma riski altında olduğunu belirten Kılıç, “Tamamı kapanır, hiçbirinin ayakta kalma şansı yok, özellikle bina kiraları yüzde 300 yüzde 400 arttı. Bu bina kiraları ile biz bu hizmeti sürdüremeyiz” ifadelerini kullandı.
Etiketler