65 yaş üstü vatandaşlar ve engellilerden özel halk otobüslerine tepki

Toplu taşıma hizmeti veren Özel Halk Otobüslerinden ücretsiz yararlanma imkanına sahip 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların otobüse alınmadığını belirten vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek denetim yapılmasını istedi. 

65 yaş üstü vatandaşlar, Özel Halk Otobüslerinde ücretsiz ulaşım hakkına sahip olmalarına rağmen, bu hizmetten gereği gibi yararlanamadıklarından yakınıyorlar. Vatandaşların ifadelerine göre, otobüs şoförleri 65 yaş üstü yolcuları almayarak hakları olan bu hizmete ulaşamıyorlar.

Yaşlı vatandaşlar, ulaşım sorunları nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtiyorlar. Sağlık kontrollerine, hastane randevularına ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için otobüse binmek zorunda olan 65 yaş ve üstü vatandaşlar, şoförlerin kendilerini almadığından dolayı büyük zorluklar yaşıyor.

Bir vatandaş, "Ücretsiz ulaşım hakkımız olmasına rağmen, şoförler bizleri yok sayarak otobüslere otobüslere almıyorlar. Sağlık kontrolüne gitmek, hastaneye gitmek, alışveriş yapmak için bir yerden bir yere gitmekte çok güçlük çekip zorlanıyoruz. Belediye yetkililerinin bu konuya el atmasını ve denetim yapmasını istiyoruz" diye yakındı.

Diğer bir vatandaş da, "Özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların toplu taşıma hizmetinden ücretsiz yararlanmaları gerekiyor. Ancak maalesef bu hizmet uygulanmıyor. Otobüs şoförleri, yaşlıları almadığı için mağdur oluyoruz" şeklinde konuştu.

Verilen ücretsiz ulaşım kartlarının belediye tarafından kendilerine verildiğini ve yol ücretlerinin belediye tarafından ödendiğini belirten vatandaşlar, buna rağmen özel halk otobüsleri şoförlerinin bizleri yolda gördüklerinde almadıklarını ve bazen de hakarete uğradıklarını öne sürdüler.

Özel halk otobüs şoförleri 65 yaş üstü vatandaşları gördükleri zaman durmuyorlar. ‘Ben görmedim’ gibi bahaneler öne sürerek yaşlıları almıyorlar. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye ve Özel Halk Otobüslerinde geçerli ücretsiz ulaşım kartına sahip olan 65 yaş üstü, engelliler, basın mensupları, Özel Halk Otobüsleri tarafından araçlara alınmayarak mağdur ediliyor.

Özel Halk Otobüsleri şoförlerine "Ücretsiz kartlıları neden aracınıza almıyorsunuz?" diye sorulduğunda "Van Büyükşehir Belediyesi’nden ücretsiz kart paralarını alamadıkları için böyle davrandıklarını belirtiyorlar.

Türkiye'nin tüm illerinde belediye ve özel halk ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma hakkına sahip bulunan vatandaşlar, bu haklarını kullanırken, Van'da maalesef bu konuda mağduriyet yaşıyorlar.

Van’da her zaman olduğu gibi bu gün de bazı özel halk otobüs şoförlerinin engelli ve 65 yaş üstü yaşlılar başta olmak üzere diğer yolculara karşı sergiledikleri tavır, tutum ve davranışlar, vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Öte yandan özellikle Özel Halk Otobüsleri duraklarda yaşlı, engelli veya bebek arabalı kadınları gördüklerinde durmayarak yollarına devam ediyorlar.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek bu sorunun çözülmesini talep ediyorlar. Belediye yetkililerinden, Özel Halk Otobüslerinde 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz ulaşım hakkının uygulanması ve denetim yapılması istendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner78

banner79