EngelsizlerHaber

Vekil Karagöz’den TBMM’de Görme Engelliler İçin Önemli Çağrı

HABER

CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü"nde TBMM'de yaptığı konuşmada görme engellilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHPAmasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü" vesilesiyle bir konuşma yaptı. Karagöz, görme engelliler yaşadıklarını dikkat ederek, kuralları daha etkin adımlar atmaya davet etti.

Vekil Karagöz konuşmasında, "15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü vesilesiyle tüm görme engelli kardeşlerimizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepimiz biliyoruz ki görme engelli kardeşlerimiz hayatlarında pek çok zorlukla baş etmeye çalışırken bu mücadelelerinde yalnız bırakılmaktadır. Anayasa'mızda her bir vatandaşımızın eşit olduğu belirtilmesine rağmen engelli kardeşlerimiz bu eşitliğe sokakta, okulda, iş yerinde ve kamusal alanlarda rastlayamamaktadır. Sesli uyarı sistemlerinin yetersizliği ve erişilebilir çevreden uzak planlanan şehirler başlıca sorunlardandır. Engellilerin eğitim ve istihdama katılımları konusunda kaynakların yeterli aktarılmaması mevcut sorunları derinleştirmektedir. Engelli bireylerin görüşleri dikkate alınmadan, masa başında geliştirilen bu projeler verimlilikten uzak ve yetersizdir. Hükûmet derhâl engellileri yalnızca bir yardım unsuru olarak gördüğü bakış açısını değiştirmeli, onların üretken ve bağımsız bireyler olmaları için adımlar atmalıdır." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.