Genel Müdürümüz Sayın Doç. Dr. Mustafa OTRAR açılış konuşmasında, "2018 yılından bugüne kadar 146 çeşit özel eğitim materyali ürettik ancak gelişen ve değişen eğitim ihtiyaçları karşısında bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Çocuklarımızın kendileriyle ve toplumla barışık olmaları, eğlenerek öğrenmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için yeni materyaller geliştirmeye ve üretmeye devam edeceğiz. Değişen koşulları ve yenilikleri yakından takip ederek onların ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt vermek için çalışıyoruz." dedi.
Öğretmenlerimizin bilgi birikimi ve deneyimlerinin bu süreçte ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Genel Müdürümüz Sayın Mustafa OTRAR, "Siz değerli öğretmenlerimizin bilgi ve deneyimleri, bu çalışmaların temelini oluşturuyor. Hepimiz, özel çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmesi ortak amacı doğrultusunda çalışıyoruz. Bu çalıştayda, yalnızca yeni materyaller üretmekle kalmayacak, aynı zamanda çocuklarımızın eğitimine gönül vermiş öğretmenler olarak birlikte ilerleyeceğiz." ifadeleriyle iş birliğinin ve birlikte çalışmanın önemine dikkat çekti. Genel Müdürümüz Sayın Mustafa OTRAR materyal geliştirme çalışmalarının derin anlamını ve hedefini; geliştirilecek materyallerin özel çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek "Sevgili öğretmenlerimiz, arkadaşlarımız, bahçıvanlar! Bizler bahçıvanız; gül alıp satmayız, gül yetiştiririz. Sunulacak bu materyaller, 'Nasıl daha iyi gül yetiştiririz?' sorusunun cevabıdır." sözleriyle açıkladı. Ardından Gülname isimli şiirin birkaç kıtasıyla konuşmasını sonlandırdı:
GÜLNAME
Evvel bahar olmayınca
Kırmızı gül bitmez imiş
Kırmızı gül bitmeyince
Garip bülbül ötmez imiş
Bülbüller gelir ötmeye
Güle sarılıp yatmaya
Bağıban gülü satmaya
Gül kadrini bilmez imiş
Gel bağıban satma gülü
Haramdır parası pulu
Ağlatma sefil bülbülü
Gül kadrini bilmez imiş
Genel Müdürümüzün konuşmalarının ardından, Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanımız Sayın Gökçağrı GÜREL söz aldı. Konuşmasına "Yurdumuzun dört bir yanından gelerek yaz tatilinizde özel öğrencilerimiz için göstermiş olduğunuz fedakârlıklar için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz, hoş geldiniz." diyerek sözlerine başladı. "Hep birlikte, özel çocuklarımızın hak ettikleri yaşam standartlarına ulaşabilmeleri için nitelikli ve eşit eğitim imkânlarına erişimlerini daha da iyileştirecek yeni materyaller tasarlayacağız. Bu süreçte, sizlerin bilgi ve deneyimlerinizi paylaşmanız bizler için son derece kıymetli. Çalıştay süresince zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozukluğu, işitme yetersizliği, görme yetersizliği, dil ve konuşma bozuklukları, bedensel yetersizlik gibi yetersizlik türlerine yönelik yenilikçi materyaller geliştirmek amacıyla birlikte çalışacağız. Bu çalışmanın özel eğitim alanında çağın gereklerine uygun yeni materyallerin geliştirilmesi ve özel çocuklarımızın ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verilebilmesi için önemli bir adım olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.