EngelsizlerHaber

Oğullarının kız isteme merasimi için işaret dili eğitimi aldılar

HABER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin KO-MEK Gölcük kurs merkezinde işaret dili branşında eğitim alan Birsen ve Mithat Birinci çifti, sıradışı bir hikaye ile dikkat çekiyor.

Oğullarının kız isteme merasiminde, işitme engelli olan dünürleriyle sağlıklı bir iletişim kurabilmek için işaret dili öğrenmeye karar veren çift, hem gelinlerini hem de ailesini mutlu etti.

57 yaşındaki Birsen Birinci ve 68 yaşındaki Mithat Birinci, oğullarının nişan töreninde işitme engelli olan dünürleriyle iletişim kurabilmek için KO-MEK’in işaret dili kursuna yazıldılar.

İşaret dili konusunda hiçbir deneyimleri olmayan çift, internetten öğrendikleri birkaç işaretin yetersiz olduğunu fark edince, profesyonel bir eğitim almayı tercih etti. KO-MEK’teki kurslar sayesinde temel işaret dilini öğrenen çift, oğullarının nişan merasiminde dünürleriyle rahatça sohbet etme imkanı buldu.

Birsen Birinci, işaret dilini öğrenme nedenlerini şu şekilde ifade etti: "Oğlumun nişan merasiminde işitme engelli dünürlerimizle iletişim kurabilmek için bu kursa yazıldık. İşaret dili hiç bilmediğimiz bir konuydu, internetten birkaç işaret öğrendik ama bu yeterli değildi.

KO-MEK’e yazılınca burada temel işaretleri öğrenme şansımız oldu. Birkaç gün önce dünürümün doğum günüydü. İşaret diliyle doğum gününü kutlamam, gelinimin ve ailesinin çok hoşuna gitti; biz de çok mutlu olduk."

Mithat Birinci ise, "Eşimin teşvikiyle dünürlerimizle daha iyi anlaşmak için KO-MEK İşaret Diline geldik. Kız istemede dünürlerimizle diyalog kurabilmek çok hoşumuza gitti. Keşke daha önce öğrenmiş olsaydık. Dünürlerimizle bu şekilde anlaşmış olmak, hem gelinimizin hem de oğlumun çok hoşuna gitti. Kız isteme merasiminde kızı işaret diliyle istedim, aile ortamını bu şekilde sımsıkı tuttuğumuz için çok mutluyuz. Bize bu imkanı sunan KO-MEK’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Birsen ve Mithat Birinci çifti, KO-MEK’in sunduğu eğitimler sayesinde, işitme engelli bireylerle iletişim kurma konusunda önemli bir adım attılar.

Çift, öğrendikleri işaret diliyle, sadece oğullarının kız isteme merasiminde değil, günlük yaşamda da aile içindeki iletişimlerini güçlendirmiş oldular.

İşaret dilinin, işitme engelli bireylerle sağlıklı ve etkili iletişimi mümkün kılmasının yanı sıra, ailelerin birbirlerine daha yakın hissetmelerini sağladığını ifade ettiler.

KO-MEK’in düzenlediği işaret dili kursları, toplumda farkındalık yaratmak ve işitme engelli bireylerle daha empatik ve etkili bir iletişim kurmak isteyenler için önemli bir fırsat sunuyor.

Kaynak: IGF Haber Ajansı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.