Başkan Şentürk, Akçaabat’ta yapılacak dönüşümün şoför esanfının menfaatine olmadığını iddia ederek “Ben baştan beri bu dönüşümün otobüsle olmasına karşıyım. Neden mevcut araçlarımızla bu dönüşümü gerçekleştirmiyoruz.
Koooperatif seçimleri el ile yapılıyor. Bu yöntem doğru değildir. Çünkü orada el kaldırmak istemeyen kooperatif üyesi ceza alırım veya farklı bir yaptırımla karşılarımım diye el kaldırmak zorunda kalıyor. Kamuoyu da herkes bu kararların şoförlerin ortak kararı olduğunu düşünüyor. Fakat gerçek bu değil” dedi.
Çoğunluk sağlanmadan değişim kararı aldılar.
Akçaabat’ta 583 hak sahibi var. Ama kongrede 137 kişiyle karar aldı. 9 kişi hayır dedi. Kooperatifin ortak sayısı bile 206. Bu 583’ün yarısı bile değil. Bu karar ile büyükşehir’e gidildi. Büyükşehirde çoğunluk var dedi ve değişim için çalışamaya başladı. Büyükşehir belediye başkanını bilgilendiren kişiler yanlış bilgilendirdi. Biz başkana giderek dedik ki Burada kooperatif hak sahibi değildir. Burada hak sahibi olan M plaka sahipleridir.O yüzden koopertifin size sunduğu evrak ile bu işi yapmanız doğru değildir. Biz dedik onlar aksisini söylediler. Onları yönlendiren de aksisini söyledi. Biz 250 esnafımız ile Trabzon Büyükşehir belediyesi önünde açıklama yapınca yetkililer anladı ki M plaka sahipleri burada gerçek hak sahibi. Bizi belediyeden aradılar tamam dediler gerekli mesajı aldık. Burada 583 hak sahibinden %50 si imza verirse biz bu işi yapacağız dediler. Ben de açık açık % 50 imza verilirse ben de basın huzurunda imza vereceğim değdim. Bu konuşmamı 1 Haziran’da yaptım. Bir gün sonra UKM toplantı yapıyor ve aldıkların kararın 4. Maddesine “dönüşüme katılmayanlar bu güzergahta çalışamaz diye esnafı kim tehdit etti. Bunu kooperatifin avukatı yazdı. Ben şimdi buradab soruyorum. Referandum nasıl olur. Esnafa sorarsın otobüs mü istiyorsun minibüs mü?. Kapalı oylama yaparsın ve çıkacak çoğunluğa herkes uyardı. Bu madde olmasaydı imza sayısı bu kadar yüksek olmazdı”.
Biz dönüşüme karşı değiliz.
Şimdi bizi dönüşüme karşı olduğumuzu ilan ediyorlar. Ben dönüşüme karşı değilim. Ben otobüs dönüşümüne karşıyım. Engelli rampası olmasına karşı değilim. Kamera olmasına karşı değilim. Araçların yenilenmesine karşı değilim. Araçların plakalarının birleştirilmesine karşı değilim. Burada insanlarımız minibüsten şikayetçi değiller. Şikayet ettikleri şey sürücülerdir. Biz sürücüleri düzeltmeliyiz.
Bu dönüşüm Rant Dönüşümüdür.
Bu bir rant dönüşümüdür. Burada 3-5 kişinin bir rantı var. Bunu herkes biliyor. Bunu zamanla göreceğiz. Bu dönüşümde rant elde edecek insanları zamanla göreceğiz. Ama bu vebalin altında kalacaklar. Ama ben kalmayacağım. Ben uyarılarımı yaptım. Tehdit ile imza attırmakla dönüşüm olmaz. Biz dönüşümü minibüsle yapalım diyorum.
İlk İmzayı Ben Atarım
Tüm Trabzon Geneli Dönüşüm Yapalım. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bir karar alsın ve Trabzon geneli bir dönüşüme gidelim. Bütün minibüsleri kaldıralım. Havuz sistemine geçelim. Alınan karar ilk imzayı ben atarım. Niye bu dönüşüm sadece Akçaabat’ta. Ortahisar’da bu dönüşümü niye yapmıyorlar. Trabzon’da bulamadıklarını Akçaabat’ta yapmak istiyorlar.
Kooperatif Niye Hep Borçlu
Kooperatifin bu işi iyi yürüttüğünü söylüyor. Ama kooperatifin 2006 2020 yılları arasına bakalım. Her yıl zarar göstermiş. Madem iyi yönetiliyor niye her yıl zarar gösteriliyor.