EngelsizlerHaber

Büyükşehir Belediyesinden o çağrıya yanıt: Engelli Diş Hastanesi iptal edilmedi

HABER

İzmir’de Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli gibi dezavantajlı kesimler Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrı yaparak Buca Sosyal Kampüsü içindeki diş hastanesinden vaz geçilmemesi çağrısı yaptı. Çağrıya karşılık veren Büyükşehir Belediyesi, “Vazgeçme yok. Proje değerlendiriliyor” açıklaması yaptı.

Down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli gibi dezavantajlı kesimlerin temsilcileri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağırıda bulunarak Buca Sosyal Kampüsü içinde yapılması planlanan Engelli Diş Hastanesi’nden vazgeçilmemesini istemişti. Bu çağrıyı dikkate alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Diş Hastanesi’nden vazgeçilmediğini bildirdi.

İPTAL YOK DEĞERLENDİRİLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesinden Egeli Gazete’ye yapılan açıklamada, “Söz konusu bina halen Eşrefpaşa Belediye Hastanesi uhdesinde olup Engelli Diş Hastanesi projesi iptal edilmemiştir. Belediyenin öz kaynaklarının verimli kullanılması adına alternatif olarak Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi ek bina projesi idareye sunulmuş ve konu Belediyemiz yöneticileri tarafından değerlendirilmektedir” ifadeleri dikkat çekti.

İNŞAAT SÜRECİ İÇİN BUGÜNE KADAR ÇALIŞMA YAPILMAMIŞ
Açıklamada ayrıca şu bilgiler de verildi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Kampüsü Engelli Hizmetleri eski binası Eşrefpaşa Belediye Hastanesi tarafından Engelli diş hastanesi yapılmak üzere projelendirilmiş olup binanın Yapı işleri Dairesi tarafından projelendirilmesi yapılmış fakat inşaat süreci için bir çalışma yapılmamıştır. Buca Evka-1 bölgesinde Sosyal Yaşam Kampüsü’ne çok yakın mesafede Sağlık Bakanlığı tarafından içinde hizmet standartları gereği Engelli Diş Polikliniğininde bulunduğu 70 diş ünitesi kapasiteli büyük bir Diş Hastanesi inşaatı devam ettiği bilgisi alınması üzerine söz konusu bina ile ilgili Diş Hastanesi dışında alternatif değerlendirme projesi düşünülmüş, binanın çok az bir maliyetle ve kısa süre içinde yapı tadilatı gerektirmeksizin Yaşlı bakım rehabilitasyon merkezi olarak kullanılabileceği fikri ortaya çıkmıştır.”


O PROJEDE ENGELLİLER İÇİN ELİYATHANELER VE YATAKLI BİRİMLER VAR

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Buca’daki sosyal kampüs içinde hayata geçirmeyi planladığı Engelli Diş Hastanesi içinde 3 ameliyathane ve yataklı birimler bulunuyor. 12 diş hekiminin görev yapacağı hastanenin önemli bir eksiği tamamlaması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.